KNLTB Competitie 2021

 

Competitie Jeugd

Alle kinderen die tennistrainingen volgen bij SVGSE doen jaarlijks mee met de Kia Tenniskids competitie. Dit programma voor de jeugd is tot en met 12 jaar en afgestemd op de leeftijd en de mogelijkheden van deze groep. Vier kleuren brengen de vooruitgang van een kind in kaart: Blauw, Rood, Oranje en Groen. Bij iedere kleur horen andere leeftijden, baangroottes en balsoorten.

 

In maart 2021 gaat deze Kia Tenniskids competitie op zondagen van start voor team ROOD, ORANJE, GROEN en Junioren Team. Zodra de indeling bekend is, zal de tennisschool of tennisbestuur hierover informeren. Klik op de link voor Speeldata KNLTB Competitie

 

Competitie Senioren

Iedereen vanaf 17 jaar kan meedoen met de KNLTB senioren competitie. De KNLTB heeft een competitieaanbod voor beginnende, voor topspelers en voor iedereen daar tussenin.  Een competitieperiode bestaat uit 5 a 7 speelronden in de periode van april tot juni (KNLTB voorjaarscompetitie) en september tot november (KNLTB najaarscompetitie).

 

Een competitieteam bestaat uit minimaal 4 spelers (bijv. 4 heren of 4 dames of 2dames/2heren). Uiteraard mag je reservespelers opstellen in je team. In overleg met de Vereniging Competitie Leider (VCL) van SV Giethoorn SE (SVGSE) en het aanbod van KNLTB wordt er gekozen voor een bepaalde speeldag (bijv dinsdag) en competitiesoort (bijv. damesdubbelspel). Na de inschrijving deelt de KNLTB het team in zodat er competitie gespeeld kan worden tegen teams van andere verenigingen. Er wordt thuis en uit gespeeld. Zodra de indeling bekend is, ontvangt de aanvoerder hierover bericht en het wordt bekend gemaakt op de website van onze vereniging. 

 

Om deel te nemen aan de KNLTB voorjaarscompetitie 2021 kun je tot 5 januari 2021 je interesse aangeven bij de VCL's van onze vereniging. Het plan is dat eind maart 2021 de competitie van start gaat, klik op deze link voor Speeldata KNLTB Competitie. Er zijn verschillende mogelijkheden voor deelname, waaronder;

  • Dames team op dinsdagmiddag of avond, vrijdagavond
  • 8&9 Team op donderdagavond of zondagmiddag
  • Dames dubbel of gemengd dubbel op vrijdagavond
  • Herenteam op zondag

 

Ook is het voornemen om de vrijdagcompetite "om te week" te laten spelen. Dit houdt in dat in de ene week spelen de dubbel teams (HD/DD) en in de andere week de gemengde teams. Hiermee wordt de drukte verspreid en voor SVGSE houdt dit in dat er ruimte is om een extra team op de vrijdag in te zetten. Op vrijdag wordt dan een volledige wedstrijd gespeeld met een supertiebreak in de 3de set ipv "op tijd" zoals het afgelopen jaar is gedaan. Vrijdagcompetitie bestaat dan uit totaal 5 speeldagen, de overige competitiesoorten duren 7 weken.

 

Hoe dan ook, de spelregels voor komende competitie zullen ook voor 2021 worden aangepast en hierover worden de aanvoerders van de ingeschreven teams tijdig over geïnformeerd. De KNLTB en het bestuur SVGSE afdeling tennis houden de ontwikkelingen en maatregelen nauwlettend in de gaten en zullen zonodig hierover berichten.

 

Voor meer informatie over het competitieaanbod binnen SVGSE of voor aanmelden van deelname komend competitieperiode (individueel of als team), neem dan voor 5 januari 2021 contact op met de VCL via jcgiethoorn@gmail.com.