KNLTB Competitie 2021 - update mei 2021

 

De KNLTB heeft besloten dat de Voorjaarscompetitie tennis voor senioren niet door gaat en wordt verschoven naar het najaar onder de naam KNLTB Competitie 2021.

 

Er wordt nog wel gewerkt aan een indeling voor de jeugdteams en als de versoepelingen doorgaat kan de jeugdcompetitie gespeeld worden vanaf het tweede weekend van juni.

Speeldata JEUGD VJ competitie 2021

Zodra dit definitief is, worden de teams hiervan op de hoogte gebracht. 

 

De inschrijving voor KNLTB COMPETITIE 2021 is open!

Deze competitie wordt gespeeld van begin september tot en met eind oktober. 

Speeldata KNLTB Competitie 2021

 

  • Er kunnen nieuwe teams worden gevormd en aangemeld. Neem hiervoor contact op door een e-mail te sturen naar tennis@svgiethoornse.nl. Let op, inschrijving sluit 13 juni 2021.
  • Voor de tenniscompetiie in het najaar geldt dat dezelfde competitiesoorten en klassenopbouw worden aangeboden als bij de Voorjaarscompetitie. Competitiespelers die zich hadden ingeschreven voor de VJC kunnen met hetzelfde team aan dezelfde competitiesoort en in dezelfde competitie klasse spelen in het najaar.
  • Er wordt niet gespeeld om promotie of degradatie. Op die manier verliezen de teams die in het najaar niet kunnen of willen spelen, hun teamrechten niet voor het voorjaar 2022.  
  • Als teams niet willen/kunnen deelnemen aan deze KNLTB competitie 2021, geef het dan voor 1 juni as door via tennis@svgiethoornse.nl.

 

 

Competitie Jeugd

Alle kinderen die tennistrainingen volgen bij SVGSE doen jaarlijks mee met de Kia Tenniskids competitie. Dit programma voor de jeugd is tot en met 12 jaar en afgestemd op de leeftijd en de mogelijkheden van deze groep. Vier kleuren brengen de vooruitgang van een kind in kaart: Blauw, Rood, Oranje en Groen. Bij iedere kleur horen andere leeftijden, baangroottes en balsoorten.

 

Competitie Senioren

Iedereen vanaf 17 jaar kan meedoen met de KNLTB senioren competitie. De KNLTB heeft een competitieaanbod voor beginnende, voor topspelers en voor iedereen daar tussenin.  Een competitieperiode bestaat uit 5 a 7 speelronden in de periode van april tot juni (KNLTB voorjaarscompetitie) en september tot november (KNLTB najaarscompetitie).

 

Een competitieteam bestaat uit minimaal 4 spelers (bijv. 4 heren of 4 dames of 2dames/2heren). Uiteraard mag je reservespelers opstellen in je team. In overleg met de Vereniging Competitie Leider (VCL) van SV Giethoorn SE (SVGSE) en het aanbod van KNLTB wordt er gekozen voor een bepaalde speeldag (bijv dinsdag) en competitiesoort (bijv. damesdubbelspel). Na de inschrijving deelt de KNLTB het team in zodat er competitie gespeeld kan worden tegen teams van andere verenigingen. Er wordt thuis en uit gespeeld. Zodra de indeling bekend is, ontvangt de teamcaptain hierover bericht en het wordt bekend gemaakt op de website van onze vereniging. 

 

>>  Wil je deelnemen aan de KNLTB competitie, geef dan je interesse aan onze tennisafdeling van SVGSE. Hieronder zijn een aantal mogelijkheden;

  • Dames team op dinsdagmiddag of avond, vrijdagavond
  • 8&9 Team op donderdagavond of zondagmiddag
  • Dames dubbel op vrijdagavond
  • Gemengd dubbel op vrijdagavond
  • Herenteam op zondag
  • Jeugdteam op zondag

Voor meer informatie over het competitieaanbod binnen SVGSE of voor aanmelden van deelname (individueel of als team), neem contact op via tennis@svgiethoornse.nl.